Kundalini Yoga Meditatie Nieuwe Maan

‘New moon, new you!’

Kundalini Yoga Meditatie Nieuwe Maan

Nieuwe maan, het begin van een nieuwe maancyclus, waarbij de maan tussen de zon en de aarde staat. Er reflecteert geen licht vanaf de maan naar de aarde, waardoor we de maan als donker ervaren. Het is een goede tijd om te reflecteren en onze intenties en plannen helder neer te zetten. Onze toekomst creeëren in het hier en nu.

We kunnen ons openen en werken met de energie van de deze nieuwe maancyclus. De kracht ervaren van deze nieuw maanenergie. Zoals bij elk nieuw begin, ons afstemmen en openen voor hetgeen gaat komen. Ruimte maken voor het nieuwe, door nieuwe zaadjes te planten. Yoga en meditatie helpen daarbij om ruimte te maken

Heb je rond de nieuwe maan behoefte aan extra verbinding met jezelf? Wil je ook graag jouw innerlijke kracht en intuïtie vergroten? Wens je ruimte in je mind voor nieuwe plannen en moed verzamelen om ze daadwerkelijk vorm te geven? Ervaar wat Kundalini Yoga & Meditatie voor jou kan betekenen.

Kundalini staat voor onze levensenergie. Deze helende energie stroomt door ieder mens. Kundalini Yoga & Meditatie activeert je levensenergie en verruimt je bewustzijn, waardoor je jouw volledige potentieel kunt ontwikkelen. De yogaoefeningen en meditaties zijn zeer krachtig en hebben daardoor in korte tijd al veel effect. Ze zijn voor iedereen toegankelijk! Ervaring is niet nodig.

 

Hoe het werkt

Kundalini Yoga en Meditatie is een afwisseling tussen dynamische en vaak fysiek uitdagende yogaoefeningen in combinatie met meditaties. De adem heeft een centrale plaats. Naast krachtige ademtechnieken wordt er gewerkt met mudra’s, speciale houdingen voor de armen en de handen. Bij de yoga oefeningen en meditaties maken we gebruik van mantra’s. De klank van deze mantra’s hebben een diepe helende uitwerking op lichaam en geest.

 

Nieuwe maan 11 februari

Togetherness

Deze nieuwe maan staat in het teken Waterman. Waterman is een teken dat vooruitziet. Het wil graag werken vanuit een groter perspectief aan verbeteringen voor de aarde en de mensen. Verbinding staat hierbij centraal. Deze nieuwe maan is in het bijzonder geschikt om intenties neer te zetten voor de hele mensheid. Wat willen wij creëren voor ons samen en voor onze planeet. Samen voor een gemeenschappelijk ideaal is wat Waterman kracht bij zet. Manifesteren vanuit ons hart.

Ook is deze nieuwe maan een extra goed moment om erbij stil te staan of jij jezelf echt alle ruimte geeft om te zijn wie je in werkelijkheid bent. Waterman is een teken dat zich minder aantrekt van regels en normen. Laat jij je ware zelf zien in deze wereld?

Als je ergens bent vastgelopen, stuur nu dan weer bij en kom in beweging. Net zoals de natuur dat doet. Afgelopen dagen was de rijp zichtbaar op de takken. Dit water wordt langzaam opgenomen en de zaden vullen zich weer met water. Er ontstaat beweging. Ook wij worden uitgenodigd om moed te verzamelen en in beweging te komen.

Het Waterman teken is een lucht teken. Het is een heel objectief teken. We kunnen rond deze nieuwe maan meer in ons hoofd zitten. Dit kan ook erg fijn als er logica gewenst is en om lekker pragmatisch te zijn.

Zoals al gezegd, staat verbinden met elkaar centraal. Kan het niet live…dan kunnen we dit in ieder geval online doen!

We gaan yoga oefeningen doen die bovenstaande processen ondersteunen…we komen in beweging! Startende met krachtige oefeningen voor ons lymfestelsel om gifstoffen, bacteriën en virussen kwijt te raken. Ons lymfesysteem heeft geen eigen pomp, zoals het hart bloed rond pompt. Door de oefeningen doorspoelen we als het ware ons lymfesysteem. Dit ondersteunt een heldere communicatie met onze hersenen, zodat ons lichaam antistoffen gaat produceren tegen virussen en bacteriën. We gaan ons immuunsysteem een boost geven! Tegelijkertijd focussen we op ons hartcentrum. Het centrum waar hemel en aarde in balans samen komen.

Gevolgd door een meditatie waarbij we een kijkje nemen in onze innerlijke wereld. Wil je echt weten wie je bent? Alleen in onze innerlijke wereld kunnen we ons verbinden met het licht van onze ziel en onze oorspronkelijke zelf tegen komen. Terug naar jouw ware essentie, zodat je jouw pure zelf kunt zijn in deze wereld.

We sluiten af met de meditatie: Recognize the other person is you. Ervaren dat we in essentie één zijn.

The light of unity is so powerful that we can illuminate the whole world– Baha‘U’LIhah

 

Ervaring is niet nodig.
Het is fijn om thuis een rustige plek te hebben en te zorgen voor: een yogamatje(schapenvacht), handdoek, eventueel een kussentje om op te zitten, flesje water, een dekentje en comfortabele kleding.

 

Waar werken we aan?

 • uit je hoofd, in je lijf
 • het laten stromen van jouw energie
 • het ervaren van innerlijke stilte
 • de verbinding met jouw innerlijke bron, met jouw intuïtie
 • het vergroten van jouw bewustzijn
 • dichter bij jezelf komen
 • self healing
 • aanwezig zijn in het hier en nu
 • mindfulness in het dagelijks leven

‘The thing about meditation is, you become more and more you!’

Schrijf je in:
Nieuwe maan yoga & meditatie

Donderdagavond 11 februari van 19.00 – 20.30 uur via Zoom.

Kosten: Op donatie basis

Hoe werkt het?

 • Klik hieronder op: ‘Aanmelden’
 • Vul in het aangegeven veld jouw bedrag in
 • Klik dan nogmaals op:  AANMELDEN
 • Hierna kan je de bestelling afronden.

Nieuwe tijden, vragen om verandering. Het creëren van een betere, all-inclusive wereld. Een leven vrij van beperkingen, vol vreugde en overvloed. Graag experimenteer ik dan ook met een nieuwe betalingsmethode, waarbij je naar draagkracht kunt betalen voor deze nieuwe maan yoga & mediatie. Geven en ontvangen vanuit het hart. Hierdoor is het beschikbaar is voor iedereen die zich hiertoe aangetrokken voelt. Delen, vol vreugde en overvloed.

Aanmelden

Data nieuwe maan yoga & meditatie 2021

Locatie: Online via Zoom

Tijd: 19.00-20.30 uur

 • 11 februari
 • 13 maart
 • 12 april
 • 11 mei
 • 10 juni
 • 10 juli o.v.b.
 • 8 augustus o.v.b.
 • 7 september
 • 6 oktober
 • 4 november
 • 4 december

Ervaring Tanja met Kundalini Yoga Meditatie

Werkzaam als haptotherapeut ontwikkelde mijn voelend vermogen zich steeds verder. Enerzijds kon ik dit inzetten in mijn werk. Anderzijds ervaarde ik dat ik mijn energie niet goed kon vasthouden en opzoek was om nog meer in mijn eigen centrum te blijven.
Meditatieve healing, Sat Nam Rasayan, kwam 8 jaar geleden op mijn pad. Ik ben gaan werken aan het versterken van mijn zenuwstelsel middels Kundalini yoga en actieve meditaties met mudra’s en mantra’s. Juist dit in combinatie met het voelen, dicht bij jezelf zijn, werkt voor mij heel goed.

Door het effect van deze meditaties ging dit steeds meer een vast onderdeel van mijn dag vormen. Voelen hoe mijn energie stroomt, stilte ervaren en in verbinding zijn met mijn intuïtie en kracht. Deze doorleefde ervaringsgerichte kennis geef ik graag door. Ik geef les in deze actieve kundalini meditaties, in combinatie met yogaoefeningen, om je lichaam soepel te houden en je energie te laten stromen.

Deze oefeningen zijn een rode draad in mijn leven. Vanaf mijn 5e levensjaar ging ik turnen en heb later verschillende vormen van yoga beoefend. De Opleiding Kundalini Yoga Coach ben ik gaan volgen om mij nog verder te verdiepen in deze krachtige yogatechnieken, die je leven kunnen transformeren. Middels de lessen die ik geef, inspireer en motiveer ik je graag om helemaal in jouw kracht te komen, jezelf te zijn en het beste uit jezelf te halen. Ervaar ook de kracht van samen mediteren.