Kundalini Yoga Meditatie Nieuwe Maan

‘New moon, new you!’

Kundalini Yoga Meditatie Nieuwe Maan

Nieuwe maan, het begin van een nieuwe maancyclus, waarbij de maan tussen de zon en de aarde staat. Er reflecteert geen licht vanaf de maan naar de aarde, waardoor we de maan als donker ervaren. Het is een goede tijd om te reflecteren en onze intenties en plannen helder neer te zetten. Onze toekomst creeëren in het hier en nu.

We kunnen ons openen en werken met de energie van de deze nieuwe maancyclus. De kracht ervaren van deze nieuw maanenergie. Zoals bij elk nieuw begin, ons afstemmen en openen voor hetgeen gaat komen. Ruimte maken voor het nieuwe, door nieuwe zaadjes te planten. Yoga en meditatie helpen daarbij om ruimte te maken

Heb je rond de nieuwe maan behoefte aan extra verbinding met jezelf? Wil je ook graag jouw innerlijke kracht en intuïtie vergroten? Wens je ruimte in je mind voor nieuwe plannen en moed verzamelen om ze daadwerkelijk vorm te geven? Ervaar wat Kundalini Yoga & Meditatie voor jou kan betekenen.

Kundalini staat voor onze levensenergie. Deze helende energie stroomt door ieder mens. Kundalini Yoga & Meditatie activeert je levensenergie en verruimt je bewustzijn, waardoor je jouw volledige potentieel kunt ontwikkelen. De yogaoefeningen en meditaties zijn zeer krachtig en hebben daardoor in korte tijd al veel effect. Ze zijn voor iedereen toegankelijk! Ervaring is niet nodig.

 

Hoe het werkt

Kundalini Yoga en Meditatie is een afwisseling tussen dynamische en vaak fysiek uitdagende yogaoefeningen in combinatie met meditaties. De adem heeft een centrale plaats. Naast krachtige ademtechnieken wordt er gewerkt met mudra’s, speciale houdingen voor de armen en de handen. Bij de yoga oefeningen en meditaties maken we gebruik van mantra’s. De klank van deze mantra’s hebben een diepe helende uitwerking op lichaam en geest.

 

Nieuwe maan 7 september

De zomervakantie is voorbij

…en wat kan er veel gebeuren. Wat kan er veel shiften en zijn dingen anders gaan voelen.

Zo ook ten aanzien van de yogalessen! Het voelt voor mij niet meer kloppend om die nog precies zo te geven zoals ik heb gedaan, vanuit de Kundalini Yoga traditie. Ja…echt waar.
Mijn eerste neiging was, dan stop ik toch met les geven. Maar ook dat klopte niet voor mijn gevoel. Ik zit elke dag op mijn matje en doe graag yogaoefeningen. Het voelt zo goed om steeds weer in de verbinding met mijn lichaam te zijn.

De yogaoefeningen helpen zo om te gronden, los te laten, te open en aanwezig te zijn. Door de verbinding met ons lichaam, zijn we ons bewuster van onszelf. Hoe voel je je, wat voelt goed voor jou.

Nu er zoveel veranderingen en onzekerheden zijn, is ons lichaam, ons gevoel en onze intuitie zo belangrijk. Het zijn onze antennes om de signalen op te vangen. Die signalen zijn essentieel in deze tijd om te ‘weten’ welk pad te gaan. Het pad om steeds meer onszelf te zijn.

Al deze bovengenoemde elementen blijven wel in de les aanwezig en toch zal de les er een beetje anders uit gaan zien. Ik denk wat meer stilstaan bij het voelen. Hoe dat er precies uitgaan zien, dat gaan we ervaren. Het zal zich ontvouwen. In ieder geval tijd en aandacht voor jezelf! Ben je benieuwd, sluit gerust aan. De lessen blijven op donatiebasis en worden online gegeven.

Waar werken we aan?

 • uit je hoofd, in je lijf
 • het laten stromen van jouw energie
 • het ervaren van innerlijke stilte
 • de verbinding met jouw innerlijke bron, met jouw intuïtie
 • het vergroten van jouw bewustzijn
 • dichter bij jezelf komen
 • self healing
 • aanwezig zijn in het hier en nu
 • mindfulness in het dagelijks leven

‘The thing about meditation is, you become more and more you!’

Schrijf je in:
Nieuwe maan yoga & meditatie

Dinsdagavond 7 september van 19.00 – 20.30 uur via Zoom.

Kosten: Op donatie basis

Hoe werkt het?

 • Klik hieronder op: ‘Aanmelden’
 • Vul in het aangegeven veld jouw bedrag in
 • Klik dan nogmaals op:  AANMELDEN
 • Hierna kan je de bestelling afronden.

Nieuwe tijden, vragen om verandering. Het creëren van een betere, all-inclusive wereld. Een leven vrij van beperkingen, vol vreugde en overvloed. Graag experimenteer ik dan ook met een nieuwe betalingsmethode, waarbij je naar draagkracht kunt betalen voor deze nieuwe maan yoga & mediatie. Geven en ontvangen vanuit het hart. Hierdoor is het beschikbaar is voor iedereen die zich hiertoe aangetrokken voelt. Delen, vol vreugde en overvloed.

Aanmelden

Data nieuwe maan yoga & meditatie 2021

Locatie: Online via Zoom

Tijd: 19.00-20.30 uur

 • 6 oktober
 • 4 november
 • 4 december

Ervaring Tanja met Kundalini Yoga Meditatie

Werkzaam als haptotherapeut ontwikkelde mijn voelend vermogen zich steeds verder. Enerzijds kon ik dit inzetten in mijn werk. Anderzijds ervaarde ik dat ik mijn energie niet goed kon vasthouden en opzoek was om nog meer in mijn eigen centrum te blijven.
Meditatieve healing, Sat Nam Rasayan, kwam 8 jaar geleden op mijn pad. Ik ben gaan werken aan het versterken van mijn zenuwstelsel middels Kundalini yoga en actieve meditaties met mudra’s en mantra’s. Juist dit in combinatie met het voelen, dicht bij jezelf zijn, werkt voor mij heel goed.

Door het effect van deze meditaties ging dit steeds meer een vast onderdeel van mijn dag vormen. Voelen hoe mijn energie stroomt, stilte ervaren en in verbinding zijn met mijn intuïtie en kracht. Deze doorleefde ervaringsgerichte kennis geef ik graag door. Ik geef les in deze actieve kundalini meditaties, in combinatie met yogaoefeningen, om je lichaam soepel te houden en je energie te laten stromen.

Deze oefeningen zijn een rode draad in mijn leven. Vanaf mijn 5e levensjaar ging ik turnen en heb later verschillende vormen van yoga beoefend. De Opleiding Kundalini Yoga Coach ben ik gaan volgen om mij nog verder te verdiepen in deze krachtige yogatechnieken, die je leven kunnen transformeren. Middels de lessen die ik geef, inspireer en motiveer ik je graag om helemaal in jouw kracht te komen, jezelf te zijn en het beste uit jezelf te halen. Ervaar ook de kracht van samen mediteren.