Kundalini Yoga Meditatie Nieuwe Maan

‘New moon, new you!’

Kundalini Yoga Meditatie Nieuwe Maan

Nieuwe maan, het begin van een nieuwe maancyclus, waarbij de maan tussen de zon en de aarde staat. Er reflecteert geen licht vanaf de maan naar de aarde, waardoor we de maan als donker ervaren. Het is een goede tijd om te reflecteren en onze intenties en plannen helder neer te zetten. Onze toekomst creeëren in het hier en nu.

We kunnen ons openen en werken met de energie van de deze nieuwe maancyclus. De kracht ervaren van deze nieuw maanenergie. Zoals bij elk nieuw begin, ons afstemmen en openen voor hetgeen gaat komen. Ruimte maken voor het nieuwe, door nieuwe zaadjes te planten. Yoga en meditatie helpen daarbij om ruimte te maken

Heb je rond de nieuwe maan behoefte aan extra verbinding met jezelf? Wil je ook graag jouw innerlijke kracht en intuïtie vergroten? Wens je ruimte in je mind voor nieuwe plannen en moed verzamelen om ze daadwerkelijk vorm te geven? Ervaar wat Kundalini Yoga & Meditatie voor jou kan betekenen.

Kundalini staat voor onze levensenergie. Deze helende energie stroomt door ieder mens. Kundalini Yoga & Meditatie activeert je levensenergie en verruimt je bewustzijn, waardoor je jouw volledige potentieel kunt ontwikkelen. De yogaoefeningen en meditaties zijn zeer krachtig en hebben daardoor in korte tijd al veel effect. Ze zijn voor iedereen toegankelijk! Ervaring is niet nodig.

 

Hoe het werkt

Kundalini Yoga en Meditatie is een afwisseling tussen dynamische en vaak fysiek uitdagende yogaoefeningen in combinatie met meditaties. De adem heeft een centrale plaats. Naast krachtige ademtechnieken wordt er gewerkt met mudra’s, speciale houdingen voor de armen en de handen. Bij de yoga oefeningen en meditaties maken we gebruik van mantra’s. De klank van deze mantra’s hebben een diepe helende uitwerking op lichaam en geest.

 

Nieuwe maan 11 mei

Zondag is het moederdag.
Zoveel moeders om bij stil te staan…

💛 Onze eigen moeder…ieder levend wezen heeft een moeder.

💛 Moederaarde…die verweven is met elke cel van ons wezen.

💛 Onze innerlijke moeder…we hebben allemaal het hart van een moeder. Kunnen we ons verbinden hiermee? Ons innerlijk kind wil niks liever dan dat er van hem/haar gehouden door deze innerlijke moeder. Soms gaan we in de buitenwereld opzoek en hopen daar te vinden wat we als innerlijke moeder aan ons innerlijk kind (nog) niet kunnen geven. Ik ook.😉 De energie van deze maan helpt ons om ons hart te openen en onze innerlijke moeder te omarmen. Die er dan op haar beurt kan zijn voor ons innerlijk kind.

Deze nieuwe maan staat in het teken Stier en is verbonden met het aarde element, moederaarde. De energie van deze maan helpt ons o.a. te gronden en te verbinden met onze basis.

Als we goed gegrond zijn en in onze basis zijn, dan voelen we ons stabiel en ervaren we veiligheid. Werkend aan onze basis, kunnen ook angsten opkomen. Het basischakra gaat over vechten of vluchten, de plek waar je je primaire instincten ontwikkeld. Als angsten opkomen, helpt het o.a. om het iets rustiger aan te doen.

En dat is waar de energie van het teken stier ook voor staat…slow down. Geduld bewaren en langzaam op weg naar jouw doelen…in een ontspannen staat, maar wel vanuit je basis. Voorwaarts gaan vanuit innerlijke kracht en met minder angst.

‘In je basis zijn’ is een uitspraak die we ook veel horen in de haptonomie. Aanraking ondersteunt om beter in verbinding te zijn met je fysieke lichaam en je basis. En juist nu raken we elkaar minder aan…🤔

Wel kunnen we de natuur ingaan en daar voelen met onze tastzintuigen en (aan)geraakt worden. Dit deed ik afgelopen week aan het strand. Het zachte en warme zand aan de handen voelen, vond ik echt zalig. Dan herinner ik me weer de vele wel uren in zandbakken, waarbij ik alleen maar met de handen door het zand ging.

We hoeven hiervoor natuurlijk niet naar een strand te gaan. Je kunt ook in het bos het mos voelen en de geluiden van de vogels horen. Geraakt worden en op die manier ons weer verbinden met het natuurlijke ritme van moederaarde, waar we één mee zijn, maar wat we misschien niet altijd zo ervaren. Ik zekers niet als mijn tempo hoog is…

De nieuwe maan is elke keer weer een goed moment om je intenties neer te zetten en vandaaruit te manifesteren. Het basischakra is ook de plek van manifestatie. Manifesteren kun je niet als je hoog in de wolken zweeft. Je moet jouw ideeën naar beneden brengen, erover vertellen en ze voelen in jouw hart. Steeds verder langs de chakra’s naar beneden brengen waar je het vertrouwen ontwikkeld, de kracht, om vooruit te kunnen blijven gaan met hetgeen je wilt bereiken, jouw dromen. En dan creatief worden en het vervolgens daadwerkelijk neerzetten op deze aarde.

Wil jij graag meer in jouw basis zijn, jouw innerlijke kracht ervaren, jouw hart openen en verbinding maken met jouw innerlijke moeder? Wees welkom bij deze nieuwe maan yoga & meditatie!

We gaan een yogaset doen om ons te verbinden met onze basis, de kundalini energie ontwaken en vervolgens ons hart openen. Verbinden met de kwaliteiten van ons hart, onvoorwaardelijke de liefde, compassie, empatisch vermogen…het domein van onze innerlijke moeder. Kwaliteiten die ons ook helpen om door weerstanden heen te gaan. Ook in de meditatie die daarop volgt maken we verbinding met deze moederenergie en haar creatieve kracht.

Oh ja…mocht het niet lukken met de donatie op deze site (weet dat het niet aan jou ligt..ik ben daar mee bezig…stuur me dan gerust een appje)

Ervaring is niet nodig.
Het is fijn om thuis een rustige plek te hebben en te zorgen voor: een yogamatje(schapenvacht), handdoek, eventueel een kussentje om op te zitten, flesje water, een dekentje en comfortabele kleding.

Waar werken we aan?

 • uit je hoofd, in je lijf
 • het laten stromen van jouw energie
 • het ervaren van innerlijke stilte
 • de verbinding met jouw innerlijke bron, met jouw intuïtie
 • het vergroten van jouw bewustzijn
 • dichter bij jezelf komen
 • self healing
 • aanwezig zijn in het hier en nu
 • mindfulness in het dagelijks leven

‘The thing about meditation is, you become more and more you!’

Schrijf je in:
Nieuwe maan yoga & meditatie

Dinsdagavond 11 mei van 19.00 – 20.30 uur via Zoom.

Kosten: Op donatie basis
Mocht de donatie niet lukken op de site, hier wordt aangewerkt.
Stuur me dan een appje of mail.

Hoe werkt het?

 • Klik hieronder op: ‘Aanmelden’
 • Vul in het aangegeven veld jouw bedrag in
 • Klik dan nogmaals op:  AANMELDEN
 • Hierna kan je de bestelling afronden.

Nieuwe tijden, vragen om verandering. Het creëren van een betere, all-inclusive wereld. Een leven vrij van beperkingen, vol vreugde en overvloed. Graag experimenteer ik dan ook met een nieuwe betalingsmethode, waarbij je naar draagkracht kunt betalen voor deze nieuwe maan yoga & mediatie. Geven en ontvangen vanuit het hart. Hierdoor is het beschikbaar is voor iedereen die zich hiertoe aangetrokken voelt. Delen, vol vreugde en overvloed.

Aanmelden

Data nieuwe maan yoga & meditatie 2021

Locatie: Online via Zoom

Tijd: 19.00-20.30 uur

 • 11 mei
 • 10 juni
 • 10 juli o.v.b
 • 8 augustus o.v.b.
 • 7 september
 • 6 oktober
 • 4 november
 • 4 december

Ervaring Tanja met Kundalini Yoga Meditatie

Werkzaam als haptotherapeut ontwikkelde mijn voelend vermogen zich steeds verder. Enerzijds kon ik dit inzetten in mijn werk. Anderzijds ervaarde ik dat ik mijn energie niet goed kon vasthouden en opzoek was om nog meer in mijn eigen centrum te blijven.
Meditatieve healing, Sat Nam Rasayan, kwam 8 jaar geleden op mijn pad. Ik ben gaan werken aan het versterken van mijn zenuwstelsel middels Kundalini yoga en actieve meditaties met mudra’s en mantra’s. Juist dit in combinatie met het voelen, dicht bij jezelf zijn, werkt voor mij heel goed.

Door het effect van deze meditaties ging dit steeds meer een vast onderdeel van mijn dag vormen. Voelen hoe mijn energie stroomt, stilte ervaren en in verbinding zijn met mijn intuïtie en kracht. Deze doorleefde ervaringsgerichte kennis geef ik graag door. Ik geef les in deze actieve kundalini meditaties, in combinatie met yogaoefeningen, om je lichaam soepel te houden en je energie te laten stromen.

Deze oefeningen zijn een rode draad in mijn leven. Vanaf mijn 5e levensjaar ging ik turnen en heb later verschillende vormen van yoga beoefend. De Opleiding Kundalini Yoga Coach ben ik gaan volgen om mij nog verder te verdiepen in deze krachtige yogatechnieken, die je leven kunnen transformeren. Middels de lessen die ik geef, inspireer en motiveer ik je graag om helemaal in jouw kracht te komen, jezelf te zijn en het beste uit jezelf te halen. Ervaar ook de kracht van samen mediteren.