Kundalini Yoga Meditatie Volle Maan

‘Like the full moon, shine!’

Kundalini Yoga Meditatie Volle Maan

Bij volle maan is er meer licht en meer bewustzijn. Vaak ervaren we extra druk op ons klierenstelsel. Deze druk kan ervoor zorgen dat we ons emotioneler voelen of meer reactief. Volle maan versterkt wat er al is. Dus ook het effect van yoga & meditatie wordt versterkt. Dat geeft ons de kans om de druk die we ervaren, te gebruiken voor een diepe healing op alle niveaus

Heb je juist rond de volle maan meer behoefte aan rust en verbinding met jezelf? Kijk je uit naar een moment van ontspanning en wil je ook graag jouw innerlijke kracht en intuïtie vergroten ? Ervaar wat Kundalini Yoga & Meditatie voor jou kan betekenen.

Kundalini staat voor onze levensenergie. Deze helende energie stroomt door ieder mens. Kundalini Yoga & Meditatie activeert je levensenergie en verruimt je bewustzijn, waardoor je jouw volledige potentieel kunt ontwikkelen. De yogaoefeningen en meditaties zijn zeer krachtig en hebben daardoor in korte tijd al veel effect. Ze zijn voor iedereen toegankelijk!

‘Als je kunt ademen, kun je yoga doen,’ zei Yogi Bhajan, de grondlegger van Kundalini Yoga. ‘Als ik het kan, kan iedereen het!’.

Hoe het werkt

Kundalini Yoga en Meditatie is een afwisseling tussen dynamische en vaak fysiek uitdagende yogaoefeningen in combinatie met meditaties. De adem heeft een centrale plaats. Naast krachtige ademtechnieken wordt er gewerkt met mudra’s, speciale houdingen voor de armen en de handen. Bij de yoga oefeningen en meditaties maken we gebruik van mantra’s. De klank van deze mantra’s hebben een diepe helende uitwerking op lichaam en geest.

 

Volle Maan 2 September

Our heart knows the way!

Deze volle maan weerspiegelt haar licht op de Pericardium Meridiaan. Dit is de beschermhuls rondom ons hart. Fysiek gezien houdt het ons hart op de plek en beschermt het tegen infecties. Energetisch gezien beschermt het tegen te heftige emoties opgeslagen in andere organen. Deze meridiaan is de bemiddelaar tussen onze emoties (water) en onze passie (vuur).

Wanneer deze meridiaan in balans is, zijn we genereus, warm en liefdevol voor anderen. We staan dan open voor liefde en kunnen ook kritiek van anderen ontvangen.

Vaak ervaren we veel verschillende emoties en stress in ons leven. Soms kunnen we verlangen naar status, macht of geld. We willen groter of sterker lijken. Dat is het verlangen ‘to expand’. Maar als we hiervoor gaan in het leven ervaren we vaak verwardheid, want we raken de verbinding met ons eigen licht, het ware verlangen van ons hart kwijt, namelijk de verbinding met de bron, het oneindige. Wat we nodig hebben is helderheid vanuit ons hart.

We gaan dan ook een yogaset doen die ons hart opent en onze compassie naar anderen vergroot. Onnodige gedachtes en gevoelens kunnen we loslaten, zodat we meer in het hier en nu zijn.

Gevolgd door meditaties die ons hart openen en effect hebben op de pericardium meridiaan. Dit ondersteunt ons in helderheid, moed en bewustzijn op ons pad. Een speciale mantra helpt ons om blokkades te verwijderen als we vastlopen en brengt ons weer in beweging.

Bij meer balans in de pericardium meridiaan ervaren we meer rust in onze emoties, meer rust in ons hart. De gevoeligheid van ons hart vergroot. Vanuit deze verbinding met ons hart is er een weten welk pad te bewandelen, dat ons daadwerkelijk vervuld.

 

Waar werken we aan?

 • uit je hoofd, in je lijf
 • het laten stromen van jouw energie
 • het ervaren van innerlijke stilte
 • de verbinding met jouw innerlijke bron, met jouw intuïtie
 • het vergroten van jouw bewustzijn
 • dichter bij jezelf komen
 • self healing
 • aanwezig zijn in het hier en nu
 • mindfulness in het dagelijks leven

‘The thing about meditation is, you become more and more you!’

Schrijf je in!
Volle maan yoga & meditatie
Online

Woensdagavond 2 september van 19.30.00 – 21.00 uur via Zoom.

Kosten: € 10

Fijn om thuis een rustige plek te hebben en te zorgen voor: een yogamatje(schapenvacht), handdoek, eventueel een kussentje om op te zitten, flesje water en een dekentje.
Comfortabele kleding is fijn.

Ervaring is niet nodig! Fijn dat je erbij bent.

 

Data volle maan meditatie 2020

Locatie: Online via Zoom

Tijd: 19.30-21.00 uur

  • Woensdag 2 september
  • Donderdag 1 oktober
  • Zaterdag 31 oktober
  • Maandag 30 november
  • Woensdag 30 december

Ervaring Tanja met Kundalini Yoga Meditatie

Werkzaam als haptotherapeut ontwikkelde mijn voelend vermogen zich steeds verder. Enerzijds kon ik dit inzetten in mijn werk. Anderzijds ervaarde ik dat ik mijn energie niet goed kon vasthouden en opzoek was om nog meer in mijn eigen centrum te blijven.
Meditatieve healing, Sat Nam Rasayan, kwam 8 jaar geleden op mijn pad. Ik ben gaan werken aan het versterken van mijn zenuwstelsel middels Kundalini yoga en actieve meditaties met mudra’s en mantra’s. Juist dit in combinatie met het voelen, dicht bij jezelf zijn, werkt voor mij heel goed.

Door het effect van deze meditaties ging dit steeds meer een vast onderdeel van mijn dag vormen. Voelen hoe mijn energie stroomt, stilte ervaren en in verbinding zijn met mijn intuïtie en kracht. Deze doorleefde ervaringsgerichte kennis geef ik graag door. Ik geef les in deze actieve kundalini meditaties, in combinatie met yogaoefeningen, om je lichaam soepel te houden en je energie te laten stromen.

Deze oefeningen zijn een rode draad in mijn leven. Vanaf mijn 5e levensjaar ging ik turnen en heb later verschillende vormen van yoga beoefend. De Opleiding Kundalini Yoga Coach ben ik gaan volgen om mij nog verder te verdiepen in deze krachtige yogatechnieken, die je leven kunnen transformeren. Middels de lessen die ik geef, inspireer en motiveer ik je graag om helemaal in jouw kracht te komen, jezelf te zijn en het beste uit jezelf te halen. Ervaar ook de kracht van samen mediteren.