Kundalini Yoga Meditatie Volle Maan

‘Like the full moon, shine!’

Kundalini Yoga Meditatie Volle Maan

Bij volle maan is er meer licht en meer bewustzijn. Vaak ervaren we extra druk op ons klierenstelsel. Deze druk kan ervoor zorgen dat we ons emotioneler voelen of meer reactief. Volle maan versterkt wat er al is. Dus ook het effect van yoga & meditatie wordt versterkt. Dat geeft ons de kans om de druk die we ervaren, te gebruiken voor een diepe healing op alle niveaus

Heb je juist rond de volle maan meer behoefte aan rust en verbinding met jezelf? Kijk je uit naar een moment van ontspanning en wil je ook graag jouw innerlijke kracht en intuïtie vergroten ? Ervaar wat Kundalini Yoga & Meditatie voor jou kan betekenen.

Kundalini staat voor onze levensenergie. Deze helende energie stroomt door ieder mens. Kundalini Yoga & Meditatie activeert je levensenergie en verruimt je bewustzijn, waardoor je jouw volledige potentieel kunt ontwikkelen. De yogaoefeningen en meditaties zijn zeer krachtig en hebben daardoor in korte tijd al veel effect. Ze zijn voor iedereen toegankelijk!

‘Als je kunt ademen, kun je yoga doen,’ zei Yogi Bhajan, de grondlegger van Kundalini Yoga. ‘Als ik het kan, kan iedereen het!’.

Hoe het werkt

Kundalini Yoga en Meditatie is een afwisseling tussen dynamische en vaak fysiek uitdagende yogaoefeningen in combinatie met meditaties. De adem heeft een centrale plaats. Naast krachtige ademtechnieken wordt er gewerkt met mudra’s, speciale houdingen voor de armen en de handen. Bij de yoga oefeningen en meditaties maken we gebruik van mantra’s. De klank van deze mantra’s hebben een diepe helende uitwerking op lichaam en geest.

 

Volle Maan 27 april

Opzoek naar een anker?

Op 27 april is er weer een volle maan en dit is tevens een super maan.
Deze volle maan staat in het teken van Schorpioen en heeft effect op onze niermeridiaan.

Je onderbewustzijn is juist bij deze volle maan zeer krachtig. Het maakt je extra gevoelig. Emoties als angst, ongerustheid, verwarring, frustratie kunnen naar boven komen. Ook de behoefte aan perfectie. Een maanenergie waarbij eigenlijk niks meer verstopt kan blijven. Tijd om alles te aanschouwen wat er is. Wees niet verwonderd als er ineens emotionele uitdagingen ontstaan. Deze supermaan laat de plekken in en om ons heen zien waar het nodig is om bij te schaven. Het geeft ons de kans om ons emotionele lichaam schoon te maken en de balans opnieuw op te maken. In de momenten zelf kan het niet zo fijn voelen.

Wat helpt? Ons goed gronden in de energie van deze maan, door hem in te ademen en toe te laten in elke cel van ons lichaam. Diep ademen om angsten en zorgen wat meer los te kunnen laten. Door goed te blijven aarden ben je beter in staat om tegenstrijdige gevoelens en emoties te begrijpen. Het zijn tijden die ons uitdagen om stevig verankerd in onszelf te blijven. Dit gaat ons makkelijker af als alles voor de wind gaat. De uitdaging is om dit anker ook vast te houden tijdens grotere golven…nu de wereld, als in een hoge drukpan, bezig is met een grootse transformatie.

Juist de kracht van deze volle maan kunnen we gebruiken om deze uitdagingen aan te gaan, door in verbinding te blijven met de aarde, ons lijf en onze intuitie. Nierenergie kan worden gebruikt om te zweven als een adelaar of om te kruipen als een schorpioen. Nieren, een waterelement, staan in verbinding met het 2e chakra, het centrum van creatieve energie, seksualiteit en passie. In de nieren zit onze levensenergie op geslagen. Ons zelf upliften en anderen is wat we met onze creatieve energie kunnen doen. Geblokkeerde energie kan hierdoor weer stromen.

Nieren raken gemakkelijk beschadigd door te veel stress of spanning in ons leven.
Onbalans in de nieren kan zich uiten in:

 • Duizeligheid bij het opstaan
 • Zweterige handen en voeten
 • Opgeblazen gevoel
 • Bot- en oorproblemen
 • Kou in ledematen
 • Spierstrakheid in lage en middenrug, middenrif of bovenste schouders
 • Urine- of voortplantingsproblemen
 • Tinnitus
 • Opgezwollen gezicht

We gaan dan ook een yogaset doen speciaal voor onze nieren, zodat je stress, angst of onrust gevoelens kunt loslaten en weer meer balans ervaart. Sterke nieren geven kracht, moed en uithoudingsvermogen. Hoe fijn om dat juist nu te ervaren.

En een meditatie met mantra die ons ondersteunt als we ons uitgedaagd voelen. Hij werkt speciaal op onze hypothalamus, die o.a. zorgt voor de aanmaak van adrenaline wanneer we angst voelen. Een meditatie die ons een nieuwe horizon kan geven. Angsten, onzekerheid en gevoelens van onrust los laten en moed verzamelen. ‘Als de hypothalamus eenmaal in beweging is, zul je een andere wereld hebben om in te leven. Je zult een andere horizon betreden.’ -YB

Ben je daar ook aan toe?

Van harte welkom bij deze volle maan yoga & meditatie!
Ervaring is niet nodig.

Het is fijn om thuis een rustige plek te hebben en te zorgen voor: een yogamatje(schapenvacht), handdoek, eventueel een kussentje om op te zitten, flesje water, een dekentje en comfortabele kleding.

Waar werken we aan?

 • uit je hoofd, in je lijf
 • het laten stromen van jouw energie
 • het ervaren van innerlijke stilte
 • de verbinding met jouw innerlijke bron, met jouw intuïtie
 • het vergroten van jouw bewustzijn
 • dichter bij jezelf komen
 • self healing
 • aanwezig zijn in het hier en nu
 • mindfulness in het dagelijks leven

‘The thing about meditation is, you become more and more you!’

Schrijf je in:
Volle maan yoga & meditatie

Dinsdagavond 27 april van 19.00 – 20.30 uur via Zoom.

Kosten: Op donatie basis

Hoe werkt het?

 • Klik hieronder op: ‘Aanmelden’
 • Vul in het aangegeven veld jouw donatie in en bevestig deze (met een return)
 • Klik dan nogmaals op:  AANMELDEN
 • Hierna kan je de bestelling afronden.

Nieuwe tijden, vragen om verandering. Het creëren van een betere, all-inclusive wereld. Een leven vrij van beperkingen, vol vreugde en overvloed. Graag experimenteer ik dan ook met een nieuwe betalingsmethode, waarbij je naar draagkracht kunt betalen voor deze volle maan yoga & mediatie. Geven en ontvangen vanuit het hart. Hierdoor is het beschikbaar is voor iedereen die zich hiertoe aangetrokken voelt. Delen, vol vreugde en overvloed.

Aanmelden

Data volle maan yoga & meditatie 2021

Locatie: Online via Zoom

Tijd: 19.00-20.30 uur

 • 27 april
 • 26 mei
 • 24 juni
 • 24 juli o.v.b.
 • 22 augustus o.v.b.
 • 21 september
 • 20 oktober
 • 19 november
 • 19 december

Ervaring Tanja met Kundalini Yoga Meditatie

Werkzaam als haptotherapeut ontwikkelde mijn voelend vermogen zich steeds verder. Enerzijds kon ik dit inzetten in mijn werk. Anderzijds ervaarde ik dat ik mijn energie niet goed kon vasthouden en opzoek was om nog meer in mijn eigen centrum te blijven.
Meditatieve healing, Sat Nam Rasayan, kwam 8 jaar geleden op mijn pad. Ik ben gaan werken aan het versterken van mijn zenuwstelsel middels Kundalini yoga en actieve meditaties met mudra’s en mantra’s. Juist dit in combinatie met het voelen, dicht bij jezelf zijn, werkt voor mij heel goed.

Door het effect van deze meditaties ging dit steeds meer een vast onderdeel van mijn dag vormen. Voelen hoe mijn energie stroomt, stilte ervaren en in verbinding zijn met mijn intuïtie en kracht. Deze doorleefde ervaringsgerichte kennis geef ik graag door. Ik geef les in deze actieve kundalini meditaties, in combinatie met yogaoefeningen, om je lichaam soepel te houden en je energie te laten stromen.

Deze oefeningen zijn een rode draad in mijn leven. Vanaf mijn 5e levensjaar ging ik turnen en heb later verschillende vormen van yoga beoefend. De Opleiding Kundalini Yoga Coach ben ik gaan volgen om mij nog verder te verdiepen in deze krachtige yogatechnieken, die je leven kunnen transformeren. Middels de lessen die ik geef, inspireer en motiveer ik je graag om helemaal in jouw kracht te komen, jezelf te zijn en het beste uit jezelf te halen. Ervaar ook de kracht van samen mediteren.