Kundalini Yoga Meditatie Volle Maan

‘Like the full moon, shine!’

Kundalini Yoga Meditatie Volle Maan

Bij volle maan is er meer licht en meer bewustzijn. Vaak ervaren we extra druk op ons klierenstelsel. Deze druk kan ervoor zorgen dat we ons emotioneler voelen of meer reactief. Volle maan versterkt wat er al is. Dus ook het effect van yoga & meditatie wordt versterkt. Dat geeft ons de kans om de druk die we ervaren, te gebruiken voor een diepe healing op alle niveaus

Heb je juist rond de volle maan meer behoefte aan rust en verbinding met jezelf? Kijk je uit naar een moment van ontspanning en wil je ook graag jouw innerlijke kracht en intuïtie vergroten ? Ervaar wat Kundalini Yoga & Meditatie voor jou kan betekenen.

Kundalini staat voor onze levensenergie. Deze helende energie stroomt door ieder mens. Kundalini Yoga & Meditatie activeert je levensenergie en verruimt je bewustzijn, waardoor je jouw volledige potentieel kunt ontwikkelen. De yogaoefeningen en meditaties zijn zeer krachtig en hebben daardoor in korte tijd al veel effect. Ze zijn voor iedereen toegankelijk!

‘Als je kunt ademen, kun je yoga doen,’ zei Yogi Bhajan, de grondlegger van Kundalini Yoga. ‘Als ik het kan, kan iedereen het!’.

Hoe het werkt

Kundalini Yoga en Meditatie is een afwisseling tussen dynamische en vaak fysiek uitdagende yogaoefeningen in combinatie met meditaties. De adem heeft een centrale plaats. Naast krachtige ademtechnieken wordt er gewerkt met mudra’s, speciale houdingen voor de armen en de handen. Bij de yoga oefeningen en meditaties maken we gebruik van mantra’s. De klank van deze mantra’s hebben een diepe helende uitwerking op lichaam en geest.

 

Volle Maan 21 september

De volle maan van 21 september staat in het teken Vissen, een van de fijngevoelige tekens van de dierenriem. Dat maakt dat je nog gevoeliger kunt zijn rondom deze volle maan. Je kunt onbewust energieën van anderen oppikken, sneller geraakt worden in je gevoel of je onrustig voelen. Het helpt om dicht bij jezelf te blijven, je eigen grenzen goed te bewaken. En neem vooral ook tijd voor jezelf.

Deze volle maan staat ook in relatie met de levermeridiaan. De lever is een van de belangrijkste organen en de grootste klier van het lichaam die het bloed filtert. Het heeft o.a. als functie recycling en ontgifting. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel kun je ballast en oude patronen opruimen. Gevoelens als boosheid, woede, frustratie en irritatie zijn van invloed op onze lever.

Boosheid is een emotie, die we allemaal ervaren. Het zorgt ervoor dat ons bloed gaat stromen. Boosheid kun je inzetten om jezelf te beschermen en jouw grenzen aan te geven. Maar boosheid uiten middels manipulatie of je boosheid afreageren op een dierbare… dat is eigenlijk niet wat we willen. Door met de invloed van deze maan te werken, kun je in het bijzonder deze gevoelens zuiveren, ze helen en transformeren.

En heb je misschien het gevoel dat je te weinig hebt gelachen de afgelopen tijd. Wees er dan vooral bij! We gaan een yogaset doen om onze lever te ontgiften en oefeningen om innerlijke boosheid los te laten. Hoe fijn dat we starten met het maken van geluiden die werken op je lachspieren! Want ook lachen helpt om boosheid die vastzit in het lichaam los te maken. Let’s have fun!

Gevolgd door een prachtige meditatie om weer de verbinding te leggen met jouw Ware Zelf. Deze verbinding kunnen we verliezen als we te veel boosheid ervaren in ons leven. De meditatie is verbonden met het element water. Een plant heeft water nodig om zijn bloemen te laten bloeien en door het zingen van deze mantra voeden wij ons. Juist in deze tijden, geraakt door de storm van het leven, helpt deze mantra om te herstellen, rust te ervaren en schoon te maken. Door alle uitdagingen heen, die we kunnen ervaren, heel dicht bij onszelf blijven. Vol-ledig onszelf zijn en onze ziel laten bloeien in haar volle schoonheid.

Van harte welkom bij deze volle maan yoga & meditatie!
Ervaring is niet nodig.

Het is fijn om thuis een rustige plek te hebben en te zorgen voor: een yogamatje(schapenvacht), handdoek, eventueel een kussentje om op te zitten, flesje water, een dekentje en comfortabele kleding.

Waar werken we aan?

 • uit je hoofd, in je lijf
 • het laten stromen van jouw energie
 • het ervaren van innerlijke stilte
 • de verbinding met jouw innerlijke bron, met jouw intuïtie
 • het vergroten van jouw bewustzijn
 • dichter bij jezelf komen
 • self healing
 • aanwezig zijn in het hier en nu
 • mindfulness in het dagelijks leven

‘The thing about meditation is, you become more and more you!’

Schrijf je in:
Volle maan yoga & meditatie

Dinsdagavond 21 september van 19.00 – 20.30 uur via Zoom.
Aanmelden kan tot 21 september 17.30 uur ivm het optijd ontvangen van de zoomlink.

Kosten: Op donatie basis 

Hoe werkt het?

 • Klik hieronder op: ‘Aanmelden’
 • Vul in het aangegeven veld jouw donatie in en bevestig deze (met een return)
 • Klik dan nogmaals op:  AANMELDEN
 • Hierna kan je de bestelling afronden.

Nieuwe tijden, vragen om verandering. Het creëren van een betere, all-inclusive wereld. Een leven vrij van beperkingen, vol vreugde en overvloed. Graag experimenteer ik dan ook met een nieuwe betalingsmethode, waarbij je naar draagkracht kunt betalen voor deze volle maan yoga & mediatie. Geven en ontvangen vanuit het hart. Hierdoor is het beschikbaar is voor iedereen die zich hiertoe aangetrokken voelt. Delen, vol vreugde en overvloed.

Aanmelden

Data volle maan yoga & meditatie 2021

Locatie: Online via Zoom

Tijd: 19.00-20.30 uur

 • 21 september
 • 20 oktober
 • 19 november
 • 19 december

Ervaring Tanja met Kundalini Yoga Meditatie

Werkzaam als haptotherapeut ontwikkelde mijn voelend vermogen zich steeds verder. Enerzijds kon ik dit inzetten in mijn werk. Anderzijds ervaarde ik dat ik mijn energie niet goed kon vasthouden en opzoek was om nog meer in mijn eigen centrum te blijven.
Meditatieve healing, Sat Nam Rasayan, kwam 8 jaar geleden op mijn pad. Ik ben gaan werken aan het versterken van mijn zenuwstelsel middels Kundalini yoga en actieve meditaties met mudra’s en mantra’s. Juist dit in combinatie met het voelen, dicht bij jezelf zijn, werkt voor mij heel goed.

Door het effect van deze meditaties ging dit steeds meer een vast onderdeel van mijn dag vormen. Voelen hoe mijn energie stroomt, stilte ervaren en in verbinding zijn met mijn intuïtie en kracht. Deze doorleefde ervaringsgerichte kennis geef ik graag door. Ik geef les in deze actieve kundalini meditaties, in combinatie met yogaoefeningen, om je lichaam soepel te houden en je energie te laten stromen.

Deze oefeningen zijn een rode draad in mijn leven. Vanaf mijn 5e levensjaar ging ik turnen en heb later verschillende vormen van yoga beoefend. De Opleiding Kundalini Yoga Coach ben ik gaan volgen om mij nog verder te verdiepen in deze krachtige yogatechnieken, die je leven kunnen transformeren. Middels de lessen die ik geef, inspireer en motiveer ik je graag om helemaal in jouw kracht te komen, jezelf te zijn en het beste uit jezelf te halen. Ervaar ook de kracht van samen mediteren.