Privacyreglement

Versie 9-7-2018

Gezond & Geluk
Tormentil 102
7577 CS Oldenzaal
06-14 52 43 81
www.gezondengeluk.nl
info@gezondengeluk.nl
KvK: 50911937
BTW: NL104169850B0
IBAN: NL46 ASNB 0707 3973 75

 

In dit Privacyreglement leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan dit reglement zorgvuldig te lezen.

In ons Privacyreglement gebruiken wij een aantal definities (deze definities kunnen in enkelvoud en meervoud worden gebruikt):

Reglement: dit privacyreglement;
Privacywetgeving: Wet bescherming persoonsgegevens (vanaf 25 mei 2018: de Algemene Verordening Gegevensbescherming).

 

1. Toelichting op het reglement

Gezond & Geluk mag de gegevens die u aan haar verstrekt niet zonder meer verwerken. De Privacywetgeving is bedoeld om de privacy van personen te beschermen. Door deze wetgeving wordt het toegestane gebruik van uw persoonsgegevens door anderen beperkt. Op grond van deze wet heeft Gezond & Geluk de plicht om haar klanten:

  • op de hoogte te stellen van de wijze waarop en het doel waarmee gegevens door Gezond & Geluk worden verwerkt
  • te melden wie de gegevens kunnen inzien;
  • voor het verwerken van bepaalde gegevens toestemming te vragen

Gezond & Geluk vindt uw privacy belangrijk. Daarom geeft Gezond & Geluk in dit Reglement een toelichting op hoe zij met uw gegevens omgaat, wat het doel is van het gebruik daarvan en voor de verwerking van welke gegevens Gezond & Geluk expliciet om uw toestemming moet vragen.

 

2. Privacybeleid Gezond en Geluk

Tanja Kienhuis, eigenaar Gezond & Geluk is coach, therapeut en opleider. Om registraties te voltooien, verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. In sommige gevallen werken wij daarbij samen met andere organisaties of bedrijven.

Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via dit privacyreglement;
  • het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • u eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

 

3. Gebruik van persoonsgegevens

Bij het gebruik van onze diensten, lidmaatschappen en website laat u bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij verwerken onderstaande gegevens:

Persoonsgegevens

We kunnen onderstaande persoonsgegevens van u verwerken, afhankelijk van de gekozen dienst:

  • naam
  • bedrijfsgegevens
  • e-mailadres
  • geboortedatum
  • gegevens over uw gezondheid
  • informatie die u zelf invult in een open veld of het veld in het contactformulier
  • NAW-gegevens
  • technische meetgegevens van de apparatuur zoals IP-adres, MAC-adres, identifiers in cookies en uw surfgedrag op onze websites
  • telefoonnummer
  • Skype naam

Doeleinden

Wij verwerken bovenstaande gegevens voor een of meer van de volgende doeleinden (mede afhankelijk van welke diensten u gebruikt):

  • Om u de mogelijkheid te bieden in te schrijven voor diensten via onze website;
  • Om uw inschrijving voor ons lidmaatschap of overige diensten zoals opleidingen en workshops te verwerken, financieel en administratief te kunnen afhandelen.
  • Om u te benaderen over uw eventuele vragen;
  • Om met u te communiceren door middel van het verzenden van elektronische nieuwsbrieven en/of post;
  • Om uw gegevens te verwerken voor mogelijke deelname aan prijsvragen en andere acties, zodat we u kunnen bereiken wanneer u iets gewonnen hebt en onze dienstverlening te kunnen verbeteren;
  • Om uw vragen te beantwoorden of uw klachten te behandelen via social media, e-mail, per post of telefonisch;
  • Om onze websites te verbeteren.

 

4. Verstrekking aan derden

Gezond & Geluk verstrekt geen persoonsgegevens aan personen of bedrijven buiten de Gezond & Geluk-organisatie, tenzij:

  • dat verplicht is door een wettelijk voorschrift;
  • dat noodzakelijk is voor het uitvoeren van een overeenkomst die Gezond & Geluk met u heeft gesloten;
  • u daarvoor toestemming heeft gegeven.

 

5. Beveiligen en bewaren

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens en dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is.

Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor een goede administratie. Gezond & Geluk hanteert een termijn van 7 jaar na de laatste aankoop/bestelling/factuur, waarna de gegevens vernietigd worden. Dit gezien de fiscale bewaarplicht 7 jaar is. De wet kan een andere bewaartermijn voorschrijven. Als dat zo is zal Gezond & Geluk zich aan de voorgeschreven wettelijke bewaartermijn houden.

 

6. Uw rechten als betrokkene

  • recht op informatie: het recht om te weten of en welke persoonsgegevens van u verwerkt worden en met welk doel;
  • inzagerecht: het recht op inzage en afschrift van die gegevens voor zover de privacy van een ander daardoor niet wordt geschaad; Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. (U kunt hier bijvoorbeeld de ‘KopieID’ app voor gebruiken.)
  • het recht op correctie, aanvulling of verwijdering van gegevens indien dat nodig mocht zijn (recht op correctie en verwijdering). Aan het recht om (gedeeltelijke) verwijdering van uw gegevens te vragen, kan alleen tegemoet gekomen worden als het bewaren van de gegevens voor een ander niet van aanmerkelijk belang is en de gegevens niet op grond van een wettelijke regeling bewaard dienen te blijven;
  • het recht van verzet: het recht om u in bepaalde gevallen tegen de verwerking van uw gegevens te verzetten;
  • het recht op dataportabiliteit: het recht om de persoonsgegevens die van u bewaard worden te ontvangen om over te kunnen dragen naar een andere organisatie;
  • het recht op een menselijke blik bij geautomatiseerde besluiten. Bij een geautomatiseerd besluit is er het recht om de beslissing te laten nemen door menselijke tussenkomst.

Als u gebruik wilt maken van uw rechten, dan kunt u dit per email bij  info@gezondengeluk.nl aangeven. Als uw verzoek wordt afgewezen wordt aan u uitgelegd waarom. Een reden kan zijn dat uw dossier informatie bevat die van belang is of kan zijn voor anderen. U ontvangt binnen één maand na ontvangst van uw verzoek bericht van Gezond & Geluk.

 

7. Websites van derden

Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat deze websites op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Lees altijd voor gebruik van de desbetreffende website het privacyreglement van deze website, voor meer informatie over de manier waarop zij met uw gegevens omgaan.

 

8. Wijzigingen in dit privacyreglement

Wij kunnen dit privacyreglement van tijd tot tijd wijzigen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Uw gegevens gebruik wij nooit zonder toestemming voor andere doeleinden. Het is daarom aan te raden om dit privacyreglement geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

 

9. Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten hebt over de verwerking van uw persoonsgegevens en probeert Gezond & Geluk er samen met u uit te komen. Uiteraard zal Gezond & Geluk ook met de in dit verband verstrekte persoonsgegevens vertrouwelijk en zorgvuldig omgaan.

Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

10. Inwerkingtreding

Dit privacyreglement is in werking getreden op 11-6-2018.