Workshop Introductie in Healing

Ervaar de kracht van de stilte

We hebben allemaal de potentie om onszelf in een neutrale meditatieve staat van zijn te brengen. En wanneer we in een meditatieve staat zijn, reageert onze mind niet in het ‘wild’ op een situatie, maar blijven we meer verbonden met ons hartcentrum. We ervaren meer stilte en rust.

Hoe meer je deze meditatieve of neutrale staat ervaart, hoe meer balans en compassie er is in je leven. Je bent dan namelijk meer in verbinding met je ware zelf. Hierdoor ben je gaandeweg steeds beter in staat om in het hier en nu te zijn, zonder oordelen. Deze neutrale mind ontwikkel je door meditatie. Natuurlijk vraagt dit wel oefening!

Door helemaal in het moment te zijn met dat wat is, kan healing plaatsvinden.

Inhoud workshop

Deze workshop is een introductie in healing.
We starten met Kundalini Yoga oefeningen en meditaties waardoor je meer stilte en rust gaat ervaren. We doen oefeningen die jouw neutrale staat van zijn vergroten. Hierdoor ga je uit je denken en kom je in verbinding met je lijf en je zintuigen. We doen een krachtige haptonomische ervaringsoefening om vanuit de verbinding met jezelf in verbinding te zijn met je omgeving. Vanuit deze verbinding met jezelf kun je je openen voor de wereld om je heen. Hierbij maken we gebruik van ons tastzintuig.

Voelen en ervaren in het moment en in de stilte. Je openen voor jouw sensitieve veld. Vanuit een neutrale staat ervaren wat is. Zonder oordeel, weerstand of focus. De uitdaging is dat je ook laat zijn wat er is. Dus bijvoorbeeld spanningen en weerstanden ervaren, zonder daar tegenin te gaan. Door met je volledige aandacht in het hier en nu te zijn met dat wat is, kan healing plaatsvinden. Je ervaart bijvoorbeeld een diepe ontspanning of een interne spanning die loslaat.

Naast de yoga, meditaties gaan we praktisch aan de slag met ervaringsoefeningen. Allereerst ga je stilstaan bij hetgeen je bij jezelf ervaart met je zintuigen. Bewustzijn van alles wat is in je sensitieve veld.
Vervolgens gaan je met elkaar ervaringen opdoen in het sensitieve proces. Healen door je aanwezigheid en alle sensaties die je ervaart, laten zijn.

Gelukkig hoef je dit niet allemaal te snappen met je hoofd. Je gaat het vooral voelen en ervaren. Healing is een continu proces. Healing gaat over in balans komen met de huidige situatie.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor jou als jij:

 • benieuwd bent naar Kundalini Yoga en Meditatie
 • ervaren òf onervaren bent met deze vorm van yoga en meditatie
 • benieuwd bent naar een krachtige haptonomische ervaringsoefening
 • jouw sensitieve vermogens wilt ontwikkelen
 • jouw bewustzijn wilt vergroten
 • een introductie wilt ervaren in healen
 • Extra

  Na de workshop is er een mogelijkheid om een Individuele Kennismaking Healing in combinatie met Reading te ervaren. Je bent van harte welkom.
  Bij aanmelding voor de workshop kun je aangeven of je dit erbij wenst. Deze Kennismaking Healing in combinatie met Reading duurt ongeveer 20 minuten.
  Er is beperkt plek.

  Praktische Informatie


  Datum: zaterdag 11 januari 2020 van 9.30 uur tot 12.30 uur. Inloop vanaf 9.15 uur.

  Locatie: Zandbreeweg 10B Oldenzaal.

  Kosten: € 47,- . Dit is inclusief: thee, water en versnaperingen.

  Zelf meenemen: Yogamatje, handdoek, dekentje, kussentje om op te zitten en een flesje met water dat je kunt afsluiten.

  Aanmelden Workshop Introductie In Healing

  Kosten Workshop €47,-

  De kosten voor een Kennismaking Healing in combinatie met Reading zijn € 20,-
  Indien je dit wenst, kun je dit aangeven bij aanmelding voor de workshop.
  Let op: er is beperkt plek.

  'Nothing so healing as real presence'

  Kwaliteit staat voorop!


  Gezond en Geluk staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

  Ervaring Tanja met Healing

  Mijn eigen verhaal deel ik graag met jullie.
  Al op jonge leeftijd had ik ervaringen waarvan ik niet begreep wat er gebeurde…maar die me wel fascineerden. Dit waren vaak ervaringen die in verbinding stonden met mijn manier van waarnemen en mijn gevoel. Soms grote dingen en soms kleine dingen. Dingen waarvan je hoofd A zegt, maar je gevoel B. Bijvoorbeeld dingen die je weggooit, waarbij je heel erg twijfelt, maar op dat moment niet nodig hebt…niet even later komt het moment dat je ze goed kon gebruiken. Of zo’n moment waarop je onverklaarbaar veel verdriet hebt. Het lijkt niet te stoppen en je weet ook niet waarom, maar de weken erna overlijden meerdere familieleden en dan lijkt er geen verdriet meer te zijn...toeval?

  Hoe ouder ik werd, hoe meer ik merkte dat ik dingen in mijn eigen lichaam kon (aan)voelen als mensen bij mij in de buurt kwamen. Ik kreeg spontaan hoofdpijn of op een andere manier ongemak in mijn lichaam. Of ik rook bijvoorbeeld ontstekingen; een geur, die dan niet gelijk uit mijn neus verdween. Ik ervaarde steeds vaker dat mijn lichaam resoneerde in het bijzijn van anderen. Ik ontdekte dat door mijn handen op pijnlijke plekken te leggen, dit verlichting kon geven. In eerste instantie bij mezelf en later ook bij andere mensen. Ik ontdekte de helende kracht via de handen.

  Tijdens één van de reizen die mijn partner en ik maakten, waren we een jaar weg van huis. Dit was een ware ontdekkingstocht naar mezelf. Veel mensen kwamen op mijn pad, die mij veel geleerd hebben op het gebied van energetische heling. Een wereld ging voor mij open letterlijk en figuurlijk. En ik had zeeën van tijd om te oefenen, hoe bijzonder!

  Na deze reis, wilde ik me hier graag verder in ontwikkelen en vond een eerste ingang in de opleiding haptonomie. Een opleiding die natuurlijk alles met voelen te maken heeft. In mijn werk als haptotherapeut begon ik dus ook steeds meer en beter te voelen. Niet altijd even fijn, maar wat kon ik er tegen doen?
  Ik heb van alles geprobeerd. Mij beschermen door een ei om me heen te visualiseren, bakken met zwarte aarde uit de tuin gehaald en daar met mijn blote voeten in gezeten. Aardappelen, wortels eten…van alles om maar te aarden. Maar eerlijk gezegd hielp mij dat niet genoeg. Dus moest ik verder op zoek.

  Zo ontdekte ik hoe belangrijk het is om te werken aan het zenuwstelsel, zodat dit in een zo goed mogelijke staat is en blijft. Zo leerde ik voelen hoe mijn energie stroomde en dat hij weg vloeide. Ik leerde nog beter te onderscheiden wat van mij was en wat van een ander en leerde dus ook in mijn eigen energie te blijven en die te voelen. Dit leerde ik door te mediteren, in mijn geval actieve meditaties met mantra’s en mudra’s (handhoudingen). Hierdoor ontstond er ook meer rust in mijn hoofd en kon ik hetgeen ik voelde meer en meer door me heen laten gaan. Juist de combinatie met het voelen vanuit de haptonomie werkte voor mij heel goed.

  Daarnaast heeft het daadwerkelijk voelen en ontladen van mijn eigen opgelopen pijn me dichter bij mezelf gebracht..en nog steeds doet het dat. Meestal gaat het niet meer om de pijn, maar de restimulatie die je ervan ervaart op het moment dat iets je weer triggert in een situatie die erg lijkt op een vroegere ervaring, waarbij je pijn hebt opgelopen. Maar restimulatie is zo hardnekkig, dat we het vaak niet doorhebben. Door hier heel bewust bij stil te staan en te voelen, schoon je je eigen systeem op en dat geeft ruimte en energie.

  Al deze prachtige tools: meditaties vanuit de Kundalini Yoga, meditatieve healing, haptonomie en ontladen hebben mij geholpen (en doen dat nog steeds) om echt mijn eigen pad te gaan. In mijn huidige praktijk, Gezond & Geluk, bied ik een combinatie aan van haptonomie, coaching/counseling en healing in combi met reading.

  Healing ondersteunt in het weer laten stromen van de energie in het lichaam, waardoor blokkades kunnen oplossen. Door innerlijk stil en volledig bewust aanwezig te zijn, kunnen spanningen of weerstanden waargenomen worden. Door helemaal in het moment te zijn met dat wat is, kan healing plaatsvinden. Het zelfhelende vermogen wordt gestimuleerd. Dit kan o.a. leiden tot diepe ontspanning, het loslaten van verstoorde energiepatronen, diepe inzichten, een groter bewustzijn of meer durven loslaten en vertrouwen.

  Ondanks dat ik steeds meer ben gaan voelen, heb ik er nu minder last van. Ik zet deze kwaliteit, want zo zie ik het, nu in met mijn werk. Dit voelen, aanvoelen, doorvoelen, heldervoelen is mijn specialiteit geworden en dat deel ik graag met jou. Mijn doorleefde ervaringsgerichte kennis geef ik graag door!