Hulpvragen

Hulpvragen

Stress – Burn-out – Depressie

Allerlei aanpassingen en ingrijpende veranderingen in je leven kunnen stress veroorzaken. Ook kunnen verwachtingen van jezelf en van anderen bepalend zijn voor wat je doet. Als de stress lang aanhoudt, ontstaat chronische stress. Langdurige chronische stress kan leiden tot een burn-out. Een burn-out groeit geleidelijk. Langdurige overbelasting of een ingrijpende gebeurtenis kan leiden tot een (lichte) depressie. Lichamelijk, geestelijk en emotioneel raak je uit balans. Leven wordt overleven. Lees hier meer over de symptomen van stress, burn-out en depressie en hoe je jouw weer balans herstelt.

 

 

 

Zelfvertrouwen – Angst – Hyperventilatie – Overspannen

Zelfvertrouwen is een belangrijke voorwaarde voor een gelukkig leven. Onzekerheid kan je tegenhouden om de dingen te doen die je graag wilt doen. Misschien vraag jij je wel af wat anderen van je vinden of heb je angst om afgewezen te worden? Angst kan ons dagelijks leven belemmeren. Door angst kan ook je ademhaling van slag raken en hyperventilatie ontstaan. Lees meer over het vergroten van jouw zelfvertrouwen of het omgaan met angst en hyperventilatie.

Of misschien heb jij het gevoel dat er te veel op je afkomt en dat je het overzicht verliest. Gebeurtenissen, verplichtingen of problemen thuis of op je werk kunnen leiden tot spanning. Je raakt overspannen als deze situaties niet veranderen. Wil je opnieuw voelen wat je ècht zelf wilt? Door uit je hoofd en in je lichaam te zijn, kun je opgebouwde spanning loslaten. Lees hier meer over omgaan met spanning/overspannen.

 

Dichter bij jezelf – Innerlijk kind werk – Hoogsensitief

Herken je het gevoel te worden geleefd en de verbinding met jezelf kwijt te zijn. Misschien ervaar je wel meer aandacht voor jouw omgeving en minder voor jezelf en ben je opzoek naar stilte in je hoofd en om je heen. Als hoogsensitief persoon is het lastig om te filteren, waardoor prikkels kunnen overweldigen en je behoefte hebt om je terug te trekken. Door in contact te komen met jouw innerlijk kind, kom je weer in verbinding met jezelf, wie jij in essentie bent. Lees hier meer over dichter bij zelf komen, innerlijk kind werk en hoogsensitiviteit.

Staat jouw hulpvraag er niet tussen?

Dan kan ik je wellicht toch verder helpen. Neem gerust contact met me op om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen.