Kundalini Yoga Meditatie Volle Maan

Bij volle maan is er meer licht en meer bewustzijn. Vaak ervaren we extra druk op ons klierenstelsel. Deze druk kan ervoor zorgen dat we ons emotioneler voelen of meer reactief.
Volle maan versterkt wat er al is. Dus ook het effect van mediteren wordt versterkt. Dat geeft ons de kans om de druk die we ervaren, te gebruiken voor een diepe healing op alle niveaus.

Volle Maan 16 juli 2019

Bezinning & Focus

Dinsdag 16 juli is het weer volle maan.
Deze volle maan staat in het teken van Steenbok en is extra intens, doordat er ook sprake is van een (gedeeltelijke) maansverduistering. Tijd voor bezinning en focus. Herontdekken met deze volle maan waar je staat in het leven, tijd om terug te kijken waar je je op gefocust hebt de afgelopen tijd, wat wilde je doen. Wat waren je plannen, wat wilde je bereiken. Want deze volle maan geeft je hiervoor een prachtige kans.

Het effect van deze volle maan in steenbok is zeer krachtig en diep. Het geeft ons de kans om op een diep niveau ons te verbinden met onszelf, stil te staan bij wat we voelen, denken en ons licht te laten schijnen op hetgeen daadwerkelijk belangrijk voor ons is. Daar waar we ons afgelopen maanden op gefocust hebben.
Opnieuw ontdekken en stilstaan hoe we omgaan met onze power. Het gebruik ervan, maar ook het ontbreken ervan. Ervaren hoe diep onze kracht in ons geworteld is. Waar en wanneer dient het ons en het grotere geheel om onze kracht in te zetten en wanneer is het tijd om meer los te laten.

De intense energie van deze volle maan is perfect om iets nieuws te beginnen, nieuwe keuzes te maken, een stap te zetten. Diep naar binnen gaan, kan aanvankelijk niet zo fijn voelen, maar daar doorheen gaan, biedt daarna geheel nieuwe mogelijkheden! Dwars door angsten heen je kracht opnieuw ervaren. Deze vervolgens inzetten waar extra aandacht nodig is in jouw leven.

We zijn co-creators! Met onze energie en frequentie creëren we onze realiteit. Onze energie volgt onze intentie. Energy flows, where intention goes. Daar waar we gefocused op zijn, creëren we meer van in onze leven. Hoe meer we ons bijvoorbeeld focussen op peace, love, joy en verbondenheid, hoe meer we dit aantrekken. En hoe meer discipline en meesterschap we hebben in het hoog houden van onze energie, hoe meer we aantrekken in ons leven waar onze focus is.

En natuurlijk zijn er vele manieren om je energie hoog te houden. Eén ervan is yoga en meditatie!

Deze volle maan heeft energetisch gezien ook invloed op onze drievoudige verwarmer meridiaan. Deze meridiaan verdeelt de prana (levensenergie) in de borst (ademhaling), buikholte (spijsvertering) en het bekkengebied (eliminatie en voortplanting). Als deze meridiaan uit balans is, kun je dat o.a. merken aan dat je levenskracht (prana) zwak is en dat je weinig energie hebt.
Steenbok energie beïnvloedt ook het klierenstelstel. De klieren zijn de beschermers van je gezondheid en geestelijke stabiliteit.

Een tip: dagelijks een koude douche nemen zorgt ervoor dat het klierenstelsel gezond blijft en goed functioneert. Even wennen brrr…daarna stroomt het volop!

Kortom, zoals gezegd een intense volle maan!

We gaan dan ook krachtige yoga oefeningen doen, die effect hebben op de drievoudige verwarmer meridiaan en oefeningen die zorgen voor balans van ons klierenstelsel. Energie gaat weer stromen. We zingen prachtige helende mantra's en eindigen met een speciale volle maan meditatie.

Je bent van harte welkom en ervaring is niet nodig.

Aanmelden is wel nodig. Dit gezien er beperkt plaats is.

Aansluitend is er een kopje thee.

Waar werken we aan?

 • uit je hoofd, in je lijf
 • het laten stromen van jouw energie
 • het ervaren van innerlijke stilte
 • de verbinding met jouw innerlijke bron, met jouw intuïtie
 • het vergroten van jouw bewustzijn
 • dichter bij jezelf komen
 • self healing
 • aanwezig zijn in het hier en nu
 • mindfulness in het dagelijks leven

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 16 juli van 19.30 tot 21.00 uur.

Locatie: Sacha Kripa, Tramweg 11, Rossum

Sacha Kripa ligt in een stilte gebied.
Bij deelname is het noodzakelijk om te carpoolen vanuit Oldenzaal.
Verzamelplaats: Kwikfit, Essenlaan 121 in Oldenzaal.
Tijd: 19.15 uur

Meenemen: handdoek (schapenvacht), dekentje en een flesje water.
Matjes, kussentjes en bankjes zijn aanwezig.
Comfortabele kleding is fijn.

Kosten: € 10

Data volle maan meditatie:

 • Zaterdag 14 september
 • Zondag 13 oktober
 • Dinsdag 12 november
 • Donderdag 12 december

Ik meld me aan voor de Volle Maan Meditatie!